Криминалистът Ботьо Ботев е шокиран от липсата на професионализъм в изясняването на

...
Криминалистът Ботьо Ботев е шокиран от липсата на професионализъм в изясняването на
Коментари Харесай

Ботьо Ботев за инцидента с Гешев: Бях на мястото, няма никакъв кратер

Криминалистът Ботьо Ботев е шокиран от липсата на професионализъм в изясняването на повода за атентата против основния прокурор Иван Гешев.

На местопроизшествието са минали доста хора и методът, по който се работи, ми се коства, че са осъществени неща, които не са направени както би трябвало съгласно условията на процеса и на обстановката, изясни той в студиото на bTV.

Лично Ботьо Ботев отишъл на третия ден на местопроизшествието, а там нямало нито един човек. Взрив несъмнено е имало, само че количеството на гърмежа подобен, какъвто бе избран първоначално, не е било толкоз огромно - 3 кг тротил. Нямало и никакъв кратер на мястото на закононарушението, като Ботев е имал възприятието, че се е ровило все едно с някакви гребла. На местопроизшествието работата трябвало да продължи 5-6 дни, счита криминалистът.

Според него работата на едно местопрестъпление на един подобен случай - това е организацията на работа на самото място. Там могат да се създадат изводите, организацията и последващите дейности. Без оперативните служби, без работата на полицейските служби е невероятно разкриването на едно такова закононарушение против основния прокурор, изясни Ботьо Ботев.

Към момента са дадени спорни показания от едни и същи лица. Работата на службите на НСО при сходен случай неотложно е трябвало да изведат автомобила, станал обект на атентат от местопроизшествието, сподели Ботев.

За него опитът за атентат против основния прокурор не е инсценировка, само че е опит за заплашване.

Друго, което направило усещане на криминалиста, е, че по времето, когато стартира да излиза информация, той не видял най-важните хора там - специалистите. Никой различен с изключение на водещият откривател не трябвало да се движи по местопроизшествието. Ако причинителите на атентата са желали да убият основния прокурор, е трябвало да се създадат редица други неща. 15 кг тротил се употребява при производството на брониран автомобил за защита на основен прокурор, с цел да се види дали ще издържи, уточни Ботьо Ботев.

Неговото усещане е, че дори тези, които са сложили гърмежа, са некомпетентни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР